superman 2013

Am văzut de curând filmul Man of Steel (Superman). E un film în care moralitatea învinge știința, așadar toată lumea pro religie, spiritualitate, moralitate etc. îl va iubi. Clark este rezultatul moralității iar Zod este omul dedicat științei.


Ce mi-a plăcut cel mai mult e că filmul se folosește de predicțiile științei. Cel mai interesant este transpunerea lui Jor-El, tatăl lui Clark în viitor. Apare doar conștiința lui deoarece el a fost omorât. Prezumția asta se numește brain 2.0 și oamenii de științi spun că în viitorul apropiat va fi posibil. Mai pe românește știința va putea în viitor să ofere oamenilor mult dorita viață veșnică.

Un alt aspect foarte interesant este genetica. Pe Krypton de unde vine Clark se făcea abuz de știință și se modifica genetica în funcție de necesitățile lor. Adică fiecare individ se năștea cu un program prestabilit, luptător, savant etc. Se făcea rabat de mutațiile aleatorii naturale ale geneticii. Aspectul ăsta pare plauzibil, dar nu am găsit nicăieri confirmat, mai căutăm.

Încă o paralelă foarte subtilă a filmului cu creștinismul e faptul că, Clark începe să-și folosească puterile supranaturale la vârsta de 33 de ani.

Un film cu mule efecte speciale și fenomene științifice plauzibile din viitor. Recomand cu plăcere tuturor celor cărora le plac filmele science fiction.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce faci atunci cand copilul inghite detergent lichid

Lupta nemiloasă cu demonul din mintea mea