Ce prezic oamenii de stiinta

În ultimii 20 de ani tehnologia s-a schimbat radical. De la telefoane inteligente de care am devenit dependenți până la roboți industriali care înlocuiesc omul pe zi ce trece. Hai să vedem ce prezic oamenii de știință în viitorul apropiat.



Dr. Michio Kaku, profesor de fizica teoretica la Universitatea din New York și autor al Viitorul minții:

"În următorii 10 ani, vom asista la o trecere treptată de la simplul internet la un creier conectat la net, în care gândurile, emoțiile, sentimentele și amintirile pot fi transmise instantaneu pe întreaga planetă.

Oamenii de știință se pot conecta acum la creierul printr-un calculator și reușesc să decodeze o parte din amintirile și gândurile noastre. Acest lucru poate fi începutul unei noi modalități de comunicare și chiar de divertisment. Filmele în viitor vor fi în măsură să transmită emoții și sentimente, nu doar imagini pe un ecran 3D. Fluturașii adolescenților vor naviga nebunește pe social media, ei vor putea trimite amintiri și senzații de la prima întâlnire, primul sărut, etc. Istoricii și scriitorii vor putea să înregistreze evenimente nu doar digital, ci și emoțiile evenimentului. Probabil că și conflictele dintre oameni se vor diminua, ei putând simți durerea provocată.

Dr. Ray Kurzweil, inventator, om de știință și director de inginerie la Google:

"Până în 2025, imprimantele 3D vor putea imprima haine la costuri foarte mici. Vor exista multe modele open source, dar oamenii vor cheltui în continuare bani pentru a descărca modele scumpe, cele mai recente, la fel cum oamenii cheltuiesc astăzi bani pentru eBooks, muzica și filme în ciuda multitudinii de materialele gratuite disponibile. Imprimantele 3D vor imprima organe umane folosind celule stem modificate cu ADN-ul pacientului oferind o sursă inepuizabilă de organe și fără probleme de respingere. Vom fi, de asemenea, capabil de a repara organe deteriorate cu celule stem reprogramate. De exemplu, o inima deteriorată de la un atac de cord. O imprimantă 3D va imprima un modul ieftin care va putea fi atașat la organ precum o piesă lego.

Vom petrece mult timp în realități virtuale, permițându-ne să ne vizităm unul pe celălalt, chiar dacă distanță e foarte mare. Vom avea posibilitatea de a ne atinge reciproc. Vizita în aceste realități va fi posibilă prin avatare. Vom fi în măsură să reprogramăm genetica umana pentru a eradica multe boli și procesele de îmbătrânire. De exemplu, dezactivarea celulelor stem canceroase, care sunt adevărata sursă a cancerului, sau putem întârzia progresia arteriosclerozei, ce cauzează bolile de inima. Vom fi capabili de a crea avatare ale oameni care au murit din toate informațiile pe care le-au lăsat în urmă (e-mailurile lor și a altor documente, imagini, clipuri video, interviuri cu oameni cunoscuți).

Dr. Anne Lise Kjaer, fondatorul agenție din Londra care studiază evoluția pieței Kjaer Global:

Organizația Mondiala a Sănătății prezice ca bolile cronice vor reprezenta aproape trei sferturi din toate decesele la nivel mondial, până în 2020. Cei de la M-Health (diagnosticare mobilă, bio-feedback și monitorizarea personală) sunt orientați pentru a revoluționa tratamentul bolilor cum ar fi diabet zaharat și hipertensiune arterială. Aplicațiile proiectate de personalul medical va oferi un feedback eficient și în timp real, care vor aborda afecțiunile cronice la un stadiu mult mai incipient, și vor ajuta la îmbunătățirea stilul de viață în zonele dezvoltate sau în curs de dezvoltare.

Aceasta tendință de a îmbunătăți starea fizică este incitantă, dar ceea ce ma entuziasmează și mai mult e faptul că se dezvoltarea în paralel aplicații care îndeplinesc nevoile noastre de sănătate mintala.

Dr. James Canton, CEO al Institutului din San Francisco pentru Global Futures și autor al cărții Viitorul inteligent: Managing the Game-Changing Trends that will Transform Your World:

"Dispozitive mobile vor pătrunde în toată lumea. Până în 2025, Internetul va fi accesat de toată lumea (În ziua de azi doar 40% din populația globului au acces la internet). Acest lucru va accelera accesul la educație, asistență medicală, locuri de muncă, divertisment şi comerț...

Oamenii şi roboţii vor colabora psihic şi digital pentru a trata pacientii care ar putea fi oriunde în lume. Robo-chirurgi vor opera de la distanță pe pacienți. Robo-doctorii vor asista la nașteri și vă vor îndruma prin telefon.

Inteligență artificială va devine mai inteligentă decât oamenii. Inteligenţa artificială va fi încorporată în automobile, roboți, case si spitale şi chiar în economie. Diagnosticarea precoce a bolii cu dispozitive medicale care pot analiza respirația noastră si secvențele ADN vor fi gratuite și ceva foarte comun. Medicina genetică personalizată va preveni bolile, va salva vieți și va îmbunătăți productivitatea. Generația următoare Bitcoin (criptomonedă) va înlocui banii tradiționali, creând o nouă paradigmă pentru comerțul digital și de afaceri și se va crea o economie nouă."

Jason Silva, National Geographic Channel Jocuri Minții:


"Softurile biologice se vor îmbunătăți, va fi medicina personalizată și asistență a unei inteligențe artificiale acestea vor îmbunătăți din ce în ce mai mult sănătatea și bunăstarea. În plus, automatizarea progresivă la care asistăm va continua să ne facă viata din ce în ce mai bogată. Mașinile autonome vor fi omniprezente, transportul în sine va fi automat, curat, și ieftin. Vom trăi într-o lume în care accesul la bunurile noastre le vom putea avea de oriunde."

Dr. Amy Zalman, CEO și președinte al Viitorul societății omenirii:

"Cercetătorii au acum la dispoziție modalități din ce în ce mai performante pentru a privi în creierul și organele noastre şi de a înțelege atitudinea și comportamentul nostru. Acum câțiva ani, cercetătorii de la Harvard au arătat că liderii sunt mai puțin stresați, nu mai mult, decât executanții... La Universitatea Ben-Gurion, un studiu a demonstrat că judecători iau hotărâri mai stricte înainte de prânz atunci când sunt mai înfometați.

Posibilitatea implementării acestor cunoștințe sunt impresionante. O înțelegere mai exactă a modului în care oamenii funcționează (despre încredere, cooperare și învățare, dar și despre luptă și ură) poate fi un instrument care influențează factorii de decizie politici și noi cetățenii o putem utiliza pentru a construi o mai bună guvernare și a crea un viitor mai bun".

Mark Stevenson, autor al cărții O călătorie optimistă în viitor:

"Tehnologiile nu sunt cele mai importante chiar dacă sunt faine. Mai important e ce face societatea cu ele, iar acum ne aflăm în momentul în care acestea se contopesc... Ceea ce vrei cu adevărat să vezi, în opinia mea, sunt noi modalități de organizare. Deci, următoarea mea carte acoperă, de exemplu, revoluția energiilor regenerabile într-un mic oraș din Austria, rețelele de pacienți cum ar fi PatientsLikeMe și școlile care își pierd timpul cu programa școlară în loc să se ocupe cu predarea propriuzisă a materiei."

Postări populare de pe acest blog

Ce faci atunci cand copilul inghite detergent lichid

Lupta nemiloasă cu demonul din mintea mea