Excursie Maldives a 2-a zi

Dimineața la 9 am luat micul dejun, era inclus în prețul cazării, mâncai cât pofteai. Aveam de ales între cârnăciori, ouă, unt, dulceață, gem, fructe, ceai, lapte, suc de fructe și cafea. În jur de ora 10 am plecat spre insula Picnic Island cu speed boat-ul. Drumul până pe insulă a costat $30 și am făcut cam o oră.


Pe drum ne-am oprit să facem snookering unde am gustat pentru prima dată frumusețea oceanului. Ne având experiență și fiind valuri destul de mari am cam înghițit apă dar am încercat să mă bucur cât mai mult de peisaj. La un moment dat, am renunțat la tub pentru că nu știam să-l țin și-mi intra o gramadă de apă prin el. Aș fi vrut să scot și labele că mă incomodau. Când am văzut că mai mult mă chinui să supraviețuiesc decât să mă bucur de frumusețea oceanului, am căutat un loc unde să pot sta în picioare. Am ajuns la un coral mai înalt, m-am urcat pe el, m-am odihnit puțin și am început să admir frumusețea lor stând în picioare. Fiind valuri iar vântul bătea destul de tare, m-am dezechilibrat și am căzut de pe el. M-am julit destul de tare la picioare iar coralul s-a rupt. Reușisem să mă mai odihnesc până la urmă și îmi țineam respirația ca să mă pot uita prin apă. Era încredibil de limpede, puteai vedea foarte clar la mai bine de 10 metri. Mă simțeam că privesc totul ca prin lupă. O frumusețe incredibilă.

Aș vrea să pot descrie mai bine sentimentele pe care le-am avut dar nu prea pot, nu știu cum. Ca să înțelegeți mai bine sentimentul, cam asta era fața mea în timp ce urcam înapoi în barcă.

După ce a reușit să urce ursul de mine înapoi în barcă am plecat mai departe. Ajunși pe insulă, ni s-a spus că o jumătate de insulă e închiriată și putem să ne plimbăm pe cealaltă jumătate fără probleme. Cred că 20 secunde mergeai de pe malul din est spre vest maxim 50 de metri. Am făcut o baie cu copiii pe malul din vest pentru că era mult mai liniștită apa, vântul bătând dinspre est. Acolo am exersat snorkeling am învățat faptul că putem pluti fără probleme cu fața în apă. Ne-am jucat cu peștișorii și ne-am bucurat pe deplin de apa limpede și caldă. 

După ce ne-a prăjit soarele destul de tare, ne-am înors la locul de picnic și am hotărât să explorăm insula. În 2 ore trebuia să fim înapoi pentru că oamenii ne pregăteau grătarul care a fost inclus în preț. Copiii arătându-și interesul mai mult pentru joaca în nisip, i-am lăsat cu băieții de la hotel iar noi am plecat. Am admirat faptul că oamenii au făcut doar o cărare prin vegetație neafectând cu aproape nimic păduricea. Am găsit melcișori cu gheruțe și am admirat florile. Ajunși în capătul insulei ne-am bucurat de peisajul nemaipomenit oferit de natură. Este incredibilă imaginea pe care ti-o poate da o ridicătură de nisip în mijlocul apei. Acolo ne-am fugărit ca doi îndrăgostiți, ne-am făcut poze și ne-am bălăcit. După ședința foto am luat-o la galop înspre copii și să prindem startul la mâncare că ni se cam făcuse foame. La întoarcere am pornit pe malul opus unde se distra lumea intr-o mini discotecă în aer liber.

Specialitatea casei a fost evident pestele apoi legume la gratar, si la final fructe. La masă ne-am împrietenit cu o familie din India dar stabilită în Dubai.

Cât timp am lipsit noi, copiii au primit jucării de la hotel, s-au simțit liberi și s-au jucat în voie.

După ce am mâncat bine, ne-am odihnit puțin și am mai făcut o baie scurtă. Apoi am fost de am plătit șederea pe insulă $11 de persoana. În jurul orei 5 s-a întors speed boat-ul și am plecat spre Maafushi.

Seara am stat la masă, am ascultat muzică, am mâncat, am discutat diverse nebunii cu noii prieteni și am încercat să ne facem un plan pentru următoarea zi. Într-un final a rămas să mergem cu toții la Fihaalhohi Island. O insulă de lux cam la $50 depărtare. Din descriere nu părea cine știe ce dar era în plan să vedem o insulă mai de lux.

Mâncarea seara de obicei consta într-o supă, pește, salate și nu ne costa mai mult de $40 pentru toți. Mai aveam și sandwich de acasă și mai mâncam și de acolo din când în când, grătar, biscuiți etc.

După ce luam masa, copii ieșeau afară pe plajă și se jucau în nisip. Toată acea zonă era a lor. Jucării aveau de la hotel. Făceau îngerași în nisip și în fiecare seară aveam de spălat doi purceluși.

Înainte de a pleca la culcare am observat pe malul apei niște punctulețe albastre fosforescente. Habar nu aveam de existența lor, localnicii spuneau că sunt niște peștișori foarte mici. Era interesant cum la fiecare atingere de apă intensitatea luminii creștea și parcă lumina malul. Le-am admirat o grămadă până când m-am hotărât să le fac o poză. Acum parcă îmi pare rău că nu am petrecut mai mult timp fotografiindu-le dar efectul lor nu-l voi uita niciodată.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce faci atunci cand copilul inghite detergent lichid

Lupta nemiloasă cu demonul din mintea mea