Trei sugestii

          Înainte de a intra direct în subiect, trebuie să fac apel la experiența mea personală și să vă  vorbesc despre magazinul online la care lucrez de ceva timp și... lucrez, dar din păcate nu am reușit să vând prin intermediul lui. Lumea care deja ne cunoaște și știe ce anume comercializăm, folosește site-ul doar pentru informare. Nu a comandat nimeni de pe el, dar a fost util atunci când cineva a vrut să trimită mai departe informația și posibilii clienți au văzut creațiile. Pentru că produsele de pe site sunt făcute din pasiune iar veniturile în urma comercializării nu sunt foarte mari, am căutat cea mai ieftină variantă de a crea un magazin online. Am ales un soft gratuit și cel mai ieftin plan de găzduire și gata site-ul. Utilizarea softului nu mi-a creat probleme, am urcat poze, am pus descrieri. Cei drept a luat ceva timp dar cu ajutorul comunității softului și forumurilor nu a fost foarte dificil. Partea la care încă mai lucrez și mi se pare dificilă, este reclama și customizarea site-ului după dorințele mele. Se pare că este o procedură destul de stufoasă, necesită ceva cunoștințe în domeniu și timp. Cunoștințele nu ar trebui să fie un impediment prea mare, surse de informare sunt foarte multe dar timpul e cel mai mare dușman al meu, îmi pune bariere și trebuie dat la pace cumva cu el sau trebuie aleasă altă metodă.

       Metodele alternative, ce-i drept, sunt, dar necesită o investiție financiară mai mare. Cel mai simplu ar fi să angajezi o firmă specializată care să facă toată treaba pentru tine, tu doar urmărești ce se întâmplă și numeri banii, în cazul în care comerțul dă roade. O altă alternativă, ceva mai ieftină, ar fi să apelezi la platforma celor de la springshop.ro care îți dă posibilitatea să customizezi așa cum îți place site-ul și îți garantează un loc în fața concurenței la o căutare pe net. Este exact ceea ce lipsește site-ul meu pentru a avea un succes mai mare. Springshop.ro un site bine structurat, aerisit și poți găsi cu ușurință toate informațiile de care ai nevoie pentru a porni la drum. Nu știu dacă aș schimba ceva în structura lui, îmi plac mult și culorile alese, modul cum sunt subliniate mesajele importante care trebuie să ajungă la posibilul client, dar aș corecta anumite detalii pe care le-am sesizat.  Filmulețul este realizat superb, arată foarte bine și nu e foarte lung ca să te plictisești vizionându-l, dar vocea suprapusă nu este la o calitate foarte bună, se sesizează un ușor zgomot care, după părerea mea nu ar trebui să existe. La un moment dat, când este descris magazinul, spune despre "șabloane personalizabile" și am sesizat că diferă intonația față de celelalte cuvine, asta înseamnă că a fost înregistrat ulterior și adăugat în sunet. După părerea mea, cred că dacă s-ar face din nou înregistrarea fără nici o întrerupere, eventual cu un microfon mai performant și la editare să nu mai fie așa de tare dat volumul, o să dispară acel zgomot, și sunetul va fi mult mai plăcut. De asemenea, mi-ar fi plăcut să pot vedea ultimele proiecte făcute cu ajutorul acestei platforme, dar din păcate nu am găsit decât o poză destul de mică din care nu am putut trage foarte multe concluzii. Ar fi interesant să existe și posibilitatea de găzduire gratuită iar plata să reprezinte un comision din vânzări dar probabil că scopul site-ului s-ar modifica puțin, devenind și comercial. Dar pentru necesitățile mele cred că lucrul acesta mi-ar fi prins bine, știind că plătesc aceste servicii doar dacă am venituri utilizându-le.
          În concluzie cred că este cea mai bună soluție pentru a crea un magazin online deoarece sunt planuri tarifare foarte avantajoase și nu necesită cunoștințe în IT foarte mari, pe lângă asta ți se oferă și suport tehnic.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2012.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce faci atunci cand copilul inghite detergent lichid

Lupta nemiloasă cu demonul din mintea mea