luni, 13 februarie 2012

Cum mut opencart intr-un alt folder

Salutare loome.
De ceva timp, cam de 5 ani nu mai mult, mă tot străduiesc să termin un site, și dăi și taie și spânzură și nimic. La fel și cu blogul ăsta, îl am ca să îmi bat joc de el, vorba lu`  Chinezu. Așadar m-am hotărât să îmi bat joc de ele cu folos și când mai învăț câte-ceva să împărtășesc cu voi și totodată să revin și eu p-aci dacă am nevoie de ceva ce am făcut și nu mai știu exact cum.
Este vorba de un magazin online, pe nume IoniArt, cu bijuterii, cercei, mărgele, broșe și altele d-ale femeilor, create manual, făcute din fimo, artista fiind iubita mea soție, care dedică destul de mult timp acestora, poate chiar prea mult timp, câteodată. Siteul a migrat de la un html făcut cu dreamweaver, apoi la Joomla și a ajuns la open cart.
Acum urmează să execut câteva tehnici de migrare cum ar fi modificarea directorului din shop.ioniart.ro în ioniart.ro
Tehnica constă în:
Backup la tot siteul în primul rând, că am pățit-o de câteva ori să greșesc și să pierd tot. Am copiat prin ftp cu FileZilla tot ce am găsit în public_html. Am făcut backup și la baza de date din cpanel.
Am copiat conținutul din directorul shop în rădăcină, public_html.
Și ultima trăznaie, am modificat calea din config.php. E unul în rădăcină și altul în admin. Unde apărea 'http://shop.ioniart.ro/' sau calea '/home/ioniartr/public_html/shop/catalog/' am îndepărtat shop din schemă și gata. Magazinul e din nou online și pregătit pentru vizite.
Sper să vă fie util.
Toate cele bune.