miercuri, 14 mai 2014

Aparențele contează

De curând am postat pe facebook un articol despre cât de mult contează statutul tău în societate. Este vorba despre un tip căzut pe jos cerând ajutorul trecătorilor. Prima data apare ca un cerșetor, iar a doua oara ca un om de afaceri. Filmulețul este acesta:


Evident tipul este ajutat doar când apare la costum, în cealaltă situație este ignorat total. Nu știu cum vi se pare vouă dar mie unul nu mi se pare deloc normal. Am ajuns la concluzia ca trecătorii din acel moment erau oameni frustrați care cred ca se bucurau de suferința acelui individ. Oamenii dintr-o societate superioara, nu se încurcă cu un bețiv, drogat sau bolnav cerșetor, cine știe pe cine încerci să salvezi. Era o zicală care cred că se potrivește cu ceea ce gândeau trecătorii: "pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești".

Ei, am postat filmulețul să sensibilizez lumea și sa subliniez faptul ca și Franța e plina de frustrați, chiar dacă au un nivel de trai mai bun. Nu am avut parte de nici o reacție pe facebook, toți prietenii mei au fost foarte pasivi la așa imagini.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Salut, imi cer scuze pentru spam, insa vreau sa te invit la un concurs cu premii in bani.
Tot ce trebuie sa faci este sa raspunzi la intrebarea: „Daca te-ai trezi intr-o dimineata cu o importanta suma de bani, ce dorinte ti-ai indeplini?”
Mai multe detalii aici: http://literestacojii.wordpress.com/2014/07/02/concurs-avbs/
Multumesc!