Mașini Hybride



Multe invenții din istoria tehnologiei au adus neașteptate beneficii omenirii, dar cea mai importantă dintre toate, cred, că este energia electrică. Să ne imaginăm cum ar arăta lumea fără curent electric: ar trebui să citim la lumina lumânării, ar fi întuneric pe stradă, nu ar mai fi luat naștere concursul SuperBlog și nu aș mai fi scris acest articol pentru că nu s-ar mai fi inventat calculatorul, internetul, metrouri, tramvaie și mașini... nici nu ar mai putea fi luate în calcul. Totul se învârte în jurul curentului electric, fără el nu am mai fi evoluat sau cel puțin nu atât de repede.


Această energie este aproape infinită deoarece atât timp cât există soare sau vânt va exista și ea, energie electrică și ecologică, pe deasupra, fie că este produsă cu ajutorul eolienelor, fie prin utilizarea panourilor solare.

Problema cea mai mare cu care se confruntă tehnologia este înmagazinarea acesteia. S-au găsit destule metode de a produce această energie dar nu putem spune același lucru despre depozitarea ei. Acumulatorii sunt mari, grei, autonomia e mică și au o durată de viață scăzută.


Cei care sunt puși la încercare foarte tare sunt inginerii din industria auto deoarece petrolul e pe ducă iar o mașină full electrică încă e greu de realizat. Are autonomie mică, costurile sunt mari, timpul de încărcare al acumulatorilor este foarte mare și de aceea se încearcă combinarea acestor tehnologii, rezultând astfel mașinile hybrid.

Toyota este una dintre companiile care pune mare preț pe ecologie și dinamism și de aici au luat naștere câteva modele hybrid care să mulțumească orice exigent al volanului. Atunci când ai nevoie de o mașină puternică, aceasta va fi propulsată de motorul pe benzină iar când vrei să te bucuri de natură și să asculți ciripitul păsărilor poți merge propulsat de motorul electric al mașinii, într-o liniște deplină.


Se observă bine direcția în care se îndreaptă evoluția automobilelor, iar Toyota face pași importanți, consumul redus de combustibil și utilizarea motoarelor electrice arată evoluția tehnologiei și faptul că omul caută modalități de adaptare la mediul înconjurător creând noi modele de mașini care tind să folosească doar curentul electric pentru deplasare.


Articol scris pentru SuperBlog 2012

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce faci atunci cand copilul inghite detergent lichid

Lupta nemiloasă cu demonul din mintea mea