Mașina perfectă

 Sunt un plimbăreț din fire și cum am și o familie frumoasă îmi place să facem această activitate împreună, la munte, la mare, oriunde se ivește și se nimerește. Cum nu sunt o persoană trasă prin inel, ci din contră cam la 110 kg, normal că îmi trebuie și spațiu, plus că toată lumea trebuie să stea comod. Ajunși la destinație vrem să ne distrăm, să vizităm, nu să ne plângem de picioarele amorțite sau de spatele cam cocoșat. Plus că îmi place să stau relaxat la volan, nu ca într-o cutie de chibrituri. Ca atare, din punctul meu de vedere unul din elementele esențiale este confortul interior.


Trebuie să fie cu 7 locuri musai, sociabil cum sunt din fire, se întâmplă să mai plecăm și în formulă mai elaborată sau se mai poate mării familia, cine știe, oricum spațiul nu strică. La drum lung nu vreau ca orice denivelare să devină o vibrație stânjenitoare pentru coloana vertebrală.  Și cum sigur o să am drumuri lungi de mii de kilometri ținuta de drum e importantă.

Fiind posesorul unei mașini joase pe care am lovit-o de muuulte ori pe drumurile noastre "europene", sigur voi vrea una înaltă, cât mai înaltă, în parametri normali, desigur. Pentru că suntem iubitori ai muntelui iar persoanele dragi nouă și pe care le vizităm destul de des stau într-o astfel de zonă, mașina trebuie să fie 4x4 ca să pot urca dealuri abrupte, pietruite și eventual cu șanțuri lăsate de apa care se revarsă de pe munte fără nici cea mai mică problemă.

Cred că un sistem de asistență la pornire în rampă m-ar ajuta enorm, deoarece, de multe ori, când încerci să urci cu mașina cu tracțiune față se întâmplă să derapeze și în loc să urci, cobori. Așa că va trebui să fie pregătită pentru a înfrunta zone dificil accesibile, prin nisip, noroi, șanțuri. Am de gând să explorez cu ea cele mai puțin accesibile zone.

Analizând după dimensiunile mele, și după dorințele pe care le am aș putea fi cu brio un Land Cruiser: puternic și veșnic pregătit să fac față provocărilor pe care mi le oferă natura.
 Așa că ....la drum.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2012.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce faci atunci cand copilul inghite detergent lichid

Lupta nemiloasă cu demonul din mintea mea