Bijuteriile și imaginația

        De când e lumea și pământul femeia s-a folosit de anumite tertipuri pentru a se înfrumuseța: haine, coafuri, machiaj, bijuterii. Cleopatra este un argument destul de bun pentru a susține ceea ce am scris mai sus. Însă, ei, statutul îi permitea o vastă garderobă și o multitudine de bijuterii, dar femeia zilei de azi, femeia afaceristă, activă, muncitoare dar cochetă nu are timp să își burdușească șifonierul cu haine și nu are nici spațiu. În plus timpul este un mare dușman al ei. O zi poate decurge liniștită la birou, însă poate presupune și întâlniri de afaceri și seara chiar o cină romantică cu soțul sau iubitul. De cele mai multe ori poate nu reușește să ajungă acasă să mănânce ceva cu atât mai puțin să se schimbe conform cerințelor impuse de diferite evenimente, plus că elementul perturbator poate apărea oricând iar ea, femeia modernă trebuie să fie pregătită.




Moda se află într-o continuă schimbare, dar creatorii au impus și niște piese vestimentare care trebuie să existe în garderoba oricărei femei și care înfrumusețate cu câteva accesorii vor arăta trăsnet. Asta ajută femeia modernă și activă. Clasica rochie neagră va fi întotdeauna de actualitate. Astfel cu un sacoul pe deasupra, o broșă de efect și niște cercei finuți va fi o ținută office impecabilă care nu va da greș la întâlnirile de afaceri.


               Dacă în ultimul moment se primește o invitație la un cocteil, femeia modernă, cu rochie neagră, își aruncă sacoul în mașină, își pudrează cu delicatețe nasul, se parfumează, își scoate din geantă un șirag de perle și niște cercei asortați și este gata să atragă privirile tuturor, fără a lăsa impresia că nu s-a îmbrăcat special pentru acel eveniment .
            Cocteilul se apropie de sfârșit și ea, femeia modernă, își amintește de cina romantică, la un luxos restaurant, la care a fost invitată de logodnicul ei. Cum poșeta e un adevarat dulap plin cu minuni scoate o altă  pereche de cercei, își adaugă o brățară, își prinde parul cu o superbă clamă și este pregătită să își impresioneze partenerul chiar dacă nu a stat ore în șir în fața oglinzii pentru a se aranja. Cu un aer proaspăt, încrezătoare în propriile forțe, va avea parte de o seară minunată, iar recucerirea lui va fi garantată.
                O seară cu prietenii într-un club impune ceva mai multă imaginație, dar ea, rochia ei neagră și accesoriile alese cu grijă fac față. O geacă neagră de piele înlocuiește sacoul, iar locul cerceilor finuți este luat de alții mai mari și mai evidenți. Ținuta este perfectă iar distracția garantată, dacă este singură are șansa să facă și noi cuceri.
             Târziu în noapte, întinsă pe pat, de data aceasta îmbrăcată într-o comodă pijama de satin, făcând retrospectiva zilei ce tocmai s-a încheiat, ea, femeia independentă își dă seama că este binecuvântată, că a reușit să învingă inamicul numărul unu, timpul, și că a făcut față tuturor provocărilor folosindu-se de cea mai accesată invenție, internetul. Cu un simplu clik și câteva minute petrecute pe LuxuryGifts.ro, și-a creat ținute pentru fiecare eveniment la care a trebuit să participe, fără a fi nevoită să care după ea jumătate de șifonier.
   Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2012.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce faci atunci cand copilul inghite detergent lichid

Lupta nemiloasă cu demonul din mintea mea